Helyi közélet

2012.03.21. 17:26

Csábítják az elsősöket Hercegkúton

Hercegkút - Nyílt napot tartott a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskola.

Hercegkút - Nyílt napot tartott a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskola.

Nyílt napot tartott a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskola, nem titkoltan azzal a céllal, hogy lehetőleg minél több első osztályos diákot csábítson az intézmény falai közé.

A hercegkúti iskolában első és negyedik osztály között tanulnak a diákok. A nemzetiségi iskola jelélegéből fakadóan kiemelt figyelmet szentelnek a német nyelv oktatására, ezért már első osztálytól kezdve napi egy órában tanulják a Hercegkútra járó gyerekek a német nyelvet.

– Magam is ebbe az iskolába jártam, ezért a mai napig szívemen viselem a sorsát – mondja Rák József, Hercegkút polgármestere. – A testülettel együtt szeretnénk, ha megtarthatnánk az iskolánkat, de az sem mindegy, milyen áron. Nem tudom, a nemzetiségi iskolák a jövőben is megkapják-e azt a támogatást, amit korábban, de ha túl sok pénzébe kerülne az önkormányzatnak a fenntartás, akkor nehéz szívvel bár, de kénytelenek leszünk lemondani róla, hiszen a mi településünk sem dúskál az anyagiakban. Az azonban jó érzés, hogy még a mai napig sokan szeretnék más településekről is idejáratni a gyerekeiket, ez sok mindent elárul az itt folyó szakmai munkáról.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában