Helyi közélet

2012.03.02. 10:09

Begyűjtik a kóbor kutyákat Edelényben

Edelény - Mivel sokan panaszkodtak a városban gazdátlanul csatangoló kutyákra, az edelényi önkormányzat megbízást adott a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt.-nek a kóborló ebek befogására. Az első akciót kedden tartották a gyepmesteri szolgálat szakemberei, ekkor kilenc gazdátlan állatot „vettek őrizetbe”, és szállítottak el a mezőkövesdi gyepmesteri telepre.

Edelény - Mivel sokan panaszkodtak a városban gazdátlanul csatangoló kutyákra, az edelényi önkormányzat megbízást adott a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt.-nek a kóborló ebek befogására. Az első akciót kedden tartották a gyepmesteri szolgálat szakemberei, ekkor kilenc gazdátlan állatot „vettek őrizetbe”, és szállítottak el a mezőkövesdi gyepmesteri telepre. A kutyákat „rabosították” – vagyis azonosítási célból fotó készült róluk –, ami megtekinthető a polgármesteri hivatalban, és ha valaki ráismer saját házikedvencére, térítési díj – a szállítás, befogás, tartás költségeinek megfizetése – ellenében március 7-ig visszakaphatja.

A kóbor kutyák begyűjtésének jótékony hatásai már most tapasztalhatók a városban, mert nem, vagy csak elvétve látni az utcán póráz és gazda nélkül csatangoló kutyákat. Nem feltétlenül azért, mert az összes elbitangolásra hajlamos kutyát összeszedték, hanem mert a kutyatulajdonosok jobban odafigyelnek állataikra. Mint Baranyi Ferenctől, az edelényi polgármesteri kabinet munkatársától megtudtuk, még egy „begyűjtési hullám” várható a jövő héten, aztán az állatokat az előírt ideig tartják, ám ha senki sem jelentkezik értük, az állatorvos kénytelen lesz elaltatni őket. 

Az elszállított kutyákról érdeklődni lehet a 48/524-100 telefonszám 340-es mellékén.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában