Helyi közélet

2012.02.23. 07:42

Új számon dolgozik Ricsi és Krisztián

Borsod-Abaúj-Zemplén - Készülnek az újabb fordulóra a megyénkbeli, „születőben lévő csillagok”.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Készülnek az újabb fordulóra a megyénkbeli, „születőben lévő csillagok”.

A prügyi Babos Richárd és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában megismert mezőcsáti Dósa Krisztián a héten is szorgalmasan gyakorolt a következő, „Csillag születik”-beli fellépésre. Az eddigiekről - titoktartási kötelezettségük miatt - nem beszélhettek.

Azt viszont örömmel újságolta el Ricsi, hogy legutóbbi segítős felhívásunk óta a számlájára egy 10 ezer és egy 4 ezer forintos befizetés is érkezett, amit hálásan köszön a feladóknak. A számlán lévő pénzt gyűjti, s csakis előrébb jutásához, illetve zenei tanulmányainak folytatásához használja fel. Egyelőre azonban, vállalásához híven, a Ricsiék közelében lakó Semsey család, lehetővé teszi a gyakorlással és a versennyel járó utaztatást. A szikszói Pásztorné Halász Judit pedig, aki családjával megvásárolta Ricsinek a 200 ezer forintot érő szintetizátort, azóta egy 15 ezer forint értékű, idő- és időjárásálló tok vásárlására is pénzt adott neki. Így már bátrabban viheti magával fellépéseire Ricsi a becses hangszert.

Énekel: a zongorista

A minapi próbán Krisztián elmondta: számára is örömet jelent, ha Ricsinek sikerül segítőkre lelnie, mert megérdemli, hogy ő is tanulhasson. Róla megtudtuk, családjából senki sem zenész, de számára korán biztosították a zenetanulás lehetőségét. Zenetanára javaslatára próbálta meg a konzit, ahová elsőre felvették. Most másodéves, klasszikus zongora szakra jár. Az éneklést, amelyet néhány hete Ricsivel párban kamatoztat, jószerivel önszorgalomból, kedvtelésből űzi.

ÉM-SzK


Segítsünk együtt! 

Ricsi bankszámlaszáma: 11773346-01751235


Kapcsolódó cikkek:

Borsod-Abaúj-Zemplén - Olvasóink a drukkoláson túl is segíthetnek, ha támogatni szeretnék a tehetséges prügyi fiút.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Pénteken ismét drukkolhatunk a megyénkbeli duónak: Ricsinek és Krisztiánnak a „Csillag születikben”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában