Ricsiék, újra a tévében

Ricsi és Krisztián, itt még a selejtező előtt
Ricsi és Krisztián, itt még a selejtező előtt - © Fotó: Ádám János
Borsod-Abaúj-Zemplén – Pénteken ismét drukkolhatunk a megyénkbeli duónak: Ricsinek és Krisztiánnak a „Csillag születikben”.

A prügyi fiú, Babos Ricsi, és új énekes társa, a mezőcsáti Dósa Krisztián továbbjutott a budapesti, „színfalak mögötti”, január 17-ei megméretésen, s szombaton telefonon arról értesítették őket, hogy várják a pénteki adásba őket.
– Azt is mondták, hogy nagyon meglepődtek, hogy az új felállásban milyen jók voltunk – meséli lelkesen Ricsi. – De én is érzem, milyen sokat jelentett számomra az a néhány nap is, amelyet a miskolci Bartók Béla Zeneművészetiben tölthettem, amit ez idő alatt a tanáraimtól tanultam.

Mint azt korábban megírtuk: Ricsi álma teljesült ugyan azzal, hogy bekerült a zenei középiskolába, ám a taníttatásának költségeit nem tudta a családja fedezni, s nem jutott külön hangszerhez sem. Így egy mezőgazdasági szakképzőbe kérte át magát. Viszont egy miskolci osztálytársának szüleitől azóta kapott egy 200 ezer forint értékű saját szintetizátort, így amikor a tehetségkutató műsor szervezői felhívták, hogy ismét induljon, igent mondott, azzal a feltétellel, ha másik énekessel is pályázhat. A mezőcsáti Krisztián szintén a konziba jár, s örömmel mondott ő is igent. Azt, hogy egyáltalán közösen is készülhessenek, Ricsi szomszédai (akik azonban névvel nem szeretnének szerepelni) tették lehetővé, ők vitték, s viszik fel a fiúkat Pestre is.

– Nem tudok elég hálás lenni azoknak, akik segítettek, segítenek. Már egészen el volt szokva a kezem a zenéléstől, most naponta akár 5 órát is gyakorolok, hogy hozzáálljon ismét a kezem – mondta Ricsi.

ÉM-SzK

Képalá: Ricsi és Krisztián, itt még a selejtező előtt Fotó: ÉM-archív