Helyi közélet

2012.02.08. 13:37

Egy miskolci se fagyjon meg!

Miskolc - Kettő millió forintból vásárolt tűzifát a legrászorultabbak számára a miskolci polgármesteri hivatal.

Miskolc - Kettő millió forintból vásárolt tűzifát a legrászorultabbak számára a miskolci polgármesteri hivatal.Az első adag - közel 5 mázsa fát - dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere adta át egy két gyermekét egyedül nevelő anyának szerdán. Becséné Kovács Katalin 45 éves, 19 éves fiával és 11 éves lányával saját tulajdonú lakásában él, a havi 29 600 forint családi pótlékból és a 20 ezer forint gyermektartásból. Egyébként kereskedelmi végzettségű, de kisebbik gyermeke megszületése után nem talált állást. Mint az Észak-Magyarországnak elmondta, kénytelen volt a családsegítőhöz fordulni, mert már a kertjében álló körtefa felét is kivágatta, hogy ne fagyjanak meg, pedig csak egy szobában és a konyhában fűtenek, hiszen a szakszerűtlen szennyvízbekötés miatt a ház többi része használhatatlanná vált. A most kapott famennyiséggel, úgy gondolja, tavaszig kihúzzák.

A többi, mintegy ezer mázsa fát a Családsegítő Központ fogja szétosztani a rászorulók (elsősorban gyermekes családok és idős emberek) között. A polgármester tájékoztatása szerint a fát alapvetően az Észak-Erdőtől vásárolják, s az AVE vállalta a kiszállítást. Az elosztásnál előnyben részesülnek a kisgyermeket nevelők és az idős emberek, nem pedig az életerős, munkaképesek, mondta dr. Kriza Ákos. Hozzátette: lehet, hogy inkább kevesebbet kap egy-egy család, mint 5 mázsa, hogy többeknek jusson. (Mialatt a média gyűrűjében megtörtént az átadás-átvétel, máris akadtak, akik a porta előtt megállva reklamáltak, nekik miért nem jut az ingyen fából.)

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában