Helyi közélet

2012.01.27. 16:20

Mezőcsát: Kilenc települést szolgál majd

Mezőcsát - Átadták a Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központját.

Mezőcsát - Átadták a Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központját.

Több mint 210 millió forintos Európai Uniós forrásból valósult meg a Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központ komplex akadálymentesítése, energiatakarékossá tétele, többfunkciós szolgáltató bázissá alakítása. Az ünnepélyes projektzáró rendezvény pénteken volt. Az épületet dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Iván László, egyetemi tanár, országgyűlési képviselő és dr. Domján László, Mezőcsát polgármestere adta át.

A Mezőcsát Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott intézmény a kistérség kilenc településén összesen hat szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatást nyújt. A családsegítés, a gyermekjóléti szolgáltatás, a támogató szolgáltatás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, a házi segítségnyújtás és a fogyatékosok nappali intézménye csaknem egy időben, egymás mellett párhuzamosan működik. Az épület komplex, valamennyi fogyatékosságra kiterjedő akadálymentesítés követelményeinek megfelelően valósult meg.

„A mai átalakult, felgyorsult világban kiemelt figyelmet kell fordítanunk az emberek szociális helyzetére, ezért örömömre szolgál, hogy a közös kistérségi összefogás eredményeként a Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központ épületének bővítésével, átalakításával egy korszerűbb kistérségi szintű szociális központ jött létre. A szociális területen dolgozó szakemberek munkakörnyezete az épület bővítésével, átalakításával színvonalasabbá válik, így februártól már egy megújult, modern környezetben fogadhatják és segíthetik a szolgáltatásokat igénybevevő kistérségi lakosokat” – mondta el dr. Domján László.

A megnyitó után szakmai konferenciát is tartottak, ahol dr. Iván László a szociális területen szükséges korszakváltásról beszélt, a szociálpolitika, a szociális szervezés, a szociális gondoskodás jelentőségéről és rendszerszemléletéről. Elmondta, hogy a szociális területen használt fogalmak hátterét és tartalmát meg kell vizsgálni és ahol szükséges azokat újra kell fogalmazni.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában