Helyi közélet

2012.01.15. 10:10

Idén már 102 éves lesz a város legidősebb polgára

Kazincbarcika - A legifjabb lakó után hagyományosan a legidősebb kazincbarcikai lakost is felkereste a város első embere, Szitka Péter polgármester.

Kazincbarcika - A legifjabb lakó után hagyományosan a legidősebb kazincbarcikai lakost is felkereste a város első embere, Szitka Péter polgármester.Kiss Sámuel bácsi 2011. augusztus 31-én volt 101 éves és már három esztendeje Ő a “Legidősebb polgár” Kazincbarcikán. Mint mondta, erről a jó szokásáról még sokáig nem kíván lemondani… A rendkívül mosolygós és jókedélyű egykori ács, majd művezető még ma is aktív, imád kertészkedni, saját szőlője van és tavaly már azt a titkot is megosztotta az őt köszöntő delegáció tagjaival, hogy hogyan kell jó házibort készíteni.

Samu bácsi, vagyis “Papa” korábban Budapesten lakott, nyolc éve azonban fia István és felesége gondozza itt Kazincbarcikán. A rendkívül jó fizikai és szellemi állapotban lévő ünnepeltnek a város valamennyi polgára nevében szeretettel gratulált Szitka Péter, majd kedélyesen beszélgetve megkóstolták a jeles alkalomra sütött finom házi tortát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában