Helyi közélet

2012.01.19. 12:34

Házhoz szállított adomány

Miskolc - A karácsonyi „Adni öröm” akció folytatásaképp most 80 családhoz érkezett újabb máltai segítség.

Miskolc - A karácsonyi „Adni öröm” akció folytatásaképp most 80 családhoz érkezett újabb máltai segítség.A Máltai Szeretetszolgálat csütörtökön összesen 500 ezer forint értékben szállított ki élelmiszer adományt, és ruhaneműt 80 olyan családnak, amelynél karácsony előtt is jártak már. Mostani programjuk első állomása a MÁV-telep volt, majd a Hunyadi utca egy udvarában több családhoz is betértek. A következő megállóhelyek egyikét az Első utcai albérleti lakások jelentették. Többek között Orosz Józsefékhez is ellátogattak. (Az ő házuk égett le a Kőporos utcában, és mint arról akkor hírt adtunk, elsőként a máltaiaktól kaptak élelmiszersegélyt, a tragédia helyszínén.) Ezúttal tisztítószert vittek nekik.

A karácsonyi „Adni öröm” akciót több hónapos feltáró munka előzte meg, ahol a rejtőzködő, és igazán rászoruló szegényeket próbálták felkutatni, tájékoztatott Szeleres Gábor régiótitkár. Az ünnep előtti akciójuk során 800 élelmiszercsomagot osztottak ki, amelyeket élelmiszer áruházi adakozásokból állítottak össze. A céges felajánlásképp kapott pénzt tartalékolták a januári adományok megvételére.

ÉM-SzK 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában