Helyi közélet

2012.01.02. 14:21

Eltűnt egy fekete hattyú és két vadliba a csónakázótóból

Miskolc - Eltűnt egy fekete hattyú és két vadliba a miskolctapolcai csónakázótóból - tudta meg a Borsod Online.

Miskolc - Eltűnt egy fekete hattyú és két vadliba a miskolctapolcai csónakázótóból - tudta meg a Borsod Online.

"Igen, igaz a hír; két vadliba és egy fekete hattyúnk nincs meg." - erősítette meg a www.boon.hu értesüléseit Fekete György, a miskolctapolcai csónakázótó üzemeltetője. "Az egyik vadlibát róka vihette elé, ugyanis alig - jóformán csak tollak - maradt belőle valami, míg a másik állatot nyest ölhette meg, mert azt nem vitte el teljesen. A róka egyébként mostanában nem ritka látogató Miskolctapolcán, ugyanis nemrégiben egy ismerősöm a tapolcai buszvégállomásnál látott egy példányt. Éppen a szemetest próbálta dézsmálni."

Azt nem a róka

Fekete Györgytől megtudtuk azt is, hogy a miskolctapolcai tojó fekete hattyúhoz "rendelt" egy gúnárt Hollandiából, ám amikor a különleges madár megérkezett a Németalföldről, a jövendőbeli társ eltűnt.

"Azt nem a róka vitte el..." - tette hozzá szomorúan Fekete György. "Mivel ilyen sajnálatosan alakult, tavaszig hazahoztam a fekete hattyút. Akkor már remélem nagyobb mozgás lesz a csónakázótó körül és a hattyú is nagyobb biztonságban lesz."

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában