Helyi közélet

2011.12.16. 14:52

Ötajtós tesztbusz az ünnepek alatt Miskolcon

Miskolc - Buszt tesztelhetnek a miskolciak, a tesztüzem tapasztalatait hasznosítják majd a gyártók.

Miskolc - Buszt tesztelhetnek a miskolciak, a tesztüzem tapasztalatait hasznosítják majd a gyártók.MAN-buszt tesztel a miskolci közlekedési vállalat mától január 6-áig, a busszal a 35-ös, a 14-es és a 14H-s vonalakon találkozhatnak az utasok. De nem csak találkozhatnak, hanem véleményt is mondhatnak a járműről a buszokon elhelyezett kérdőíveken.

A MAN Lion’s City GL csuklós autóbuszt pénteken mutatták be a MAN cég képviselői az MVK Zrt.-vel közösen tartott sajtótájékoztatójukon. A busz 9 hónapon át járt Budapesten a 86-os vonalán, a MAN-osok szerint nagy sikerrel.

A jövő európai autóbuszaként emlegetett jármű prototípus, nem pont ilyenek kerülnek majd kereskedelmi forgalomba, változhatnak az utasok igényeinek megfelelően. Megnézhettük őket: ötajtósak, elektromos ajtóvezérlésűek, a leszállójelző vezeték nélkül működik, dízelmeghajtású, a legmagasabb körrnyezetvédelmi fokozatba sorolható. Plusz ülései az utasszámtól függően lehajthatók. Több kamera van rajta, így a vandáloktól is védett, és ami állítólag az utasoknak is nagyon tetszett, átlátszó a csuklós része, belső LED világítása pedig ezerféle színben pompázhat.

60 buszt szeretnének

Holyos György, a MAN cég képviselője a sajtótájékoztatón elmondta, azért hozták a buszt Miskolcra is, mert futnak itt is járműveik. És bár szoros az együttműködés a várossal, az új fejlesztéseiket itt még nem tudták bemutatni.

Egész Emil, az MVK Zrt. műszaki igazgatóhelyettese is megerősítette, azért ajánlotta fel a tesztelési lehetőséget az autóbuszgyártó cég, mert több mint száz buszuk fut Miskolcon. A tesztüzem tapasztalatait ők is szeretnék majd hasznosítani beszerzéseiknél. Hatvan autóbusz megvásárlása szerepel ugyanis a cég terveiben, ám a közbeszerzési eljárást még nem írták ki, és még nem tudni, mikor fogják. Ám a mostani tesztelés is segíthet abban, hogy milyen szempontokat vegyenek figyelembe az eljárás során.

ÉM-HM


A jármű menetrend szerinti tesztelése

december 17-20.: a 14-es autóbuszok vonalán közlekedik

december 21-24.: a 35-ös autóbuszok vonalán közlekedik

december 25-27.: a 14-es autóbuszok vonalán közlekedik

december 28-31.: a 35-ös autóbuszok vonalán közlekedik


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában