Helyi közélet

2011.12.20. 09:20

Nézőpont: Útszabásminta

<em>Sándor György humorista klasszikusnak számító jelenete jutott eszembe a napokban, mikor Miskolc utcáin autóztam. Talán emlékeznek rá, mikor a humorista egy Burda szabásmintával a kezében próbált útbaigazítást kérni a pesti utcákon. És kapott is, segítői közül a legtöbben nem vették észre, hogy nem térképen magyarázzák, merre is van az arra</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Sándor György humorista klasszikusnak számító jelenete jutott eszembe a napokban, mikor Miskolc utcáin autóztam. Talán emlékeznek rá, mikor a humorista egy Burda szabásmintával a kezében próbált útbaigazítást kérni a pesti utcákon. És kapott is, segítői közül a legtöbben nem vették észre, hogy nem térképen magyarázzák, merre is van az arra. Szántó Rita jegyzete.

A miskolci útfelfestések készítői, tervezői valószínüleg látthatták ezt a jelenetet, és gondolták megtréfálják az autósokat. Ha a tréfa nem is jött be, bosszankodni lehet azért bőven. Már a Petőfi utcára rávezető szakasznál is, ahol az útjelekből – bár varrni nem tudok – könnyebb lenne egy kiskosztümöt összedobnom, mint kideríteni, mit is akart, aki azt oda „rajzoltatta”. Utána még van körülbelül egy 500 méteres útszakasz, amikor inkább találomra közlekedem, mert a felfestett jelek csak összezavarnának. Az Újgyőri főtér új körforgalma sem mentes a huncutságoktól. Húsz éve vezetek, de – főleg szürköletben – szinte követhetetlenek a felfestések. Ezeknek talán annyi előnyük van, hogy nem értjük ezeket, így nehéz eldönteni, hogy szinkronban vannak-e a KRESZ-táblákkal. Mert vannak olyan városrészek, ahol meg az a baj: mást enged az útjel és mást a tábla.

Nos mondhatjuk, Sándor György megelőzte korát, hiszen ma már, szabásmintával, könnyen odatalálna bárhova Miskolcon.


Miskolc - 2011. december 20-án 11 órától új forgalmi rend kerül bevezetésre a Petőfi utcán, ezért áthelyezésre kerülnek a 21-es és 33-as járatok Teleki u. és Nagyváthy utca megállóhelyei.

Miskolc - Balra kanyarodni tilos: a tábla szerint, az útjelzés azonban engedi. Hogy is van ez?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában