Helyi közélet

2011.12.07. 12:42

Művészeti intézmények: vége a zárolásnak?

Miskolc - Ha a miskolci közgyűlés úgy dönt, visszakaphatja a zárolt pénzt három művészeti intézmény.

Miskolc - Ha a miskolci közgyűlés úgy dönt, visszakaphatja a zárolt pénzt három művészeti intézmény.Várhatóan feloldják az augusztusban zárolt összegeket néhány művészeti intézmény esetében, olvasható abban az előterjesztésben, amelyet a költségvetés korrekciója kapcsán állítottak össze a polgármesteri hivatalban, és amelyet december 15-ei ülésén tárgyal a miskolci közgyűlés. Az előterjesztésben az olvasható, hogy az építményadó bevételek I-III. negyedéves teljesítési adatai kedvezően alakultak, ezért ebből a bevételi tételből éves szinten is többletteljesítés várható. Ez a többlet teszi lehetővé, hogy három művészeti intézménynél – így a Miskolci Nemzeti Színháznál, a Miskolci Csodamalom Bábszínháznál és a Miskolci Szimfonikus Zenekarnál a 155 millió 301 ezer forintos zárolást feloldják. Az előterjesztésben még az is olvasható, hogy ezzel a lépéssel a három intézmény az eredetileg tervezett összegben részesülhet központi támogatásban, mivel annak mértékét az önkormányzati támogatás arányában határozták meg.

Arról már korábban írt lapunk, hogy a három kulturális intézmény – a szimfonikusok, a bábszínház és a színház – az előadóművészeti törvény hatása alá esik. Ez többek között az is tartalmazza, hogy az intézmények állami és fenntartói támogatásból működnek. Amennyiben a fenntartó, azaz jelen esetben az önkormányzat változtat a támogatáson, akkor az állami támogatás aránya is változni fog.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában