Helyi közélet

2011.12.01. 13:04

Húszmilliót spóroltak az összevonással Sárospatakon

Sárospatak - Egyelőre továbbra is a Művelődés Háza és Könyvtára üzemelteti a pataki Újbástya Rendezvénycentrumot.

Sárospatak - Egyelőre továbbra is a Művelődés Háza és Könyvtára üzemelteti a pataki Újbástya Rendezvénycentrumot.

Ebben az évben a sárospataki A Művelődés Háza és Könyvtára vette át az Újbástya Rendezvénycentrum működtetését. A város vezetése úgy véli, az önkormányzat jól járt a váltással.

Továbbra is keresik

– Egészen pontosan az történt, hogy lejárt az Újbástya Rendezvénycentrumot működtető Sidinfo Kft. vezetőjének a megbízatása – mondta az Észak-Magyarországnak Aros János, Sárospatak polgármestere. – A korábbi ügyvezető nem vállalta tovább a megbízatást. Pályázatot írtunk ki, de a megadott határidőig érvényes pályázat nem érkezett, ezért elgondolkodtunk azon, milyen irányban lépjünk tovább. Több érdeklődő is volt, aki megvette volna az épületet, de úgy gondoltuk, az Újbástyát és a hozzátartozó, a Vízikapunál lévő szabadtéri színpadot a továbbiakban is elsősorban kulturális célokra kell hasznosítani. Ezért döntöttünk úgy, hogy addig, amíg jobb ajánlatot nem kapunk, a Művelődés Háza és Könyvtára üzemelteti a létesítményt. Erre a célra tízmillió forintot különített el az önkormányzat. Továbbra is keressük azt, hogy lehetne az épületet hatékonyabban hasznosítani, korábban szó volt arról, hogy egy világörökségi központ működne az épületben, de jelenleg ott tartunk, hogy továbbra is megmarad a működtetési jog a művelődési háznál

Színvonalas munka

Sárospatak polgármestere elmondta, az üzemeltetőváltásnak nem az volt az oka, hogy elégedetlenek lettek volna a korábbi vezetéssel.

– A korábbi és a jelenlegi üzemeltető is jó, szakmailag színvonalas munkát végzett és végez, az idén azonban mindezt húszmillió forinttal kevesebből sikerült megvalósítani, és ez a város költségvetésének szempontjából nem elhanyagolható szempont – tette hozzá Aros János.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában