Helyi közélet

2011.12.21. 16:25

Egészségház átadva, februárban nyílik

Miskolc - A Szentgyörgy utcai egészségház is elkészült, februártól fogadja a betegeket.

Miskolc - A Szentgyörgy utcai egészségház is elkészült, februártól fogadja a betegeket.

Egy közel három éves történet ért a végéhez a héten: egy uniós projektnek köszönhetően kedden a Tömörkény utcai, szerdán pedig a Szentgyörgy utcai egészségházat adta át az önkormányzat. Ez utóbbi közel 276 millió forintba került, melyet az unió 90 százalékban finanszírozott. A Tömörkény utcai már keddtől, az avasi új rendelőintézet várhatóan februártól üzemel majd. Az utóbbiban hat háziorvos, három gyerekorvos, védőnői szolgálat és hat szakorovos fogadja majd a pacienseket. A szakorovosokat – érsebészt, reumatológust, nőgyógyászt neurológust, szemészt, urológust – a MISEK Kft. biztosítja a központ számára. Az avasi egészségközpont – ellenben a Tömörkény utcaival, ahol csak felújították a régi rendelőket – teljesen új épületbe költözhet jövőre.

Pfliegler Péter alpolgármester, a szerdai ünnepélyes átadáson elmondta: a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben különösen öröm, hogy a város fejlesztéseket tud végrehajtani. „Hosszú út vezetett odáig, hogy ezek az egészségházak megnyíljanak, de a város eltökélt célja, hogy az egészségügy helyzetét javítsa” – fogalmazott az alpolgármester. Miskolc városvezetése stratégiai ágazatnak tekinti az egészségügyi ellátást, hiszen a lakosok egészségi állapota a gazdaság-, a társadalom fejlődésére is hatással van – hangsúlyozta.

Varga Gergő, a terület önkormányzati képviselője köszönetet mondott az előző városvezetésnek, hogy ezt a pályázatot benyújtotta. Kiemelte: az avasiaknak, főleg az időseknek nagy segítség lesz, ha az egészségházban beindul a szűrés, így nem kell a kórházig utazniuk. A védőnői hálózat fejlesztését is méltatta, mondván, az Avason sok kisgyermekes család él.

ÉM


Miskolc - Átadták kedden a Tömörkény utcai háziorvosi rendelőkomplexumot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában