Helyi közélet

2011.11.26. 10:26

Vasárnaptól néhány fokkal enyhébb idő

Miskolc - Időjárásunkat továbbra is leginkább anticiklonális hatások alakítják, de szombaton egy hidegfront vonul át felettünk. A front csapadékot nem okoz, de a hőmérséklet vasárnaptól több fokot emelkedik. A légmozgás várhatóan vasárnap erősödik meg annyira, hogy az „kisöpörje” a térségünkben megülepedett szennyezett levegőt.

Miskolc - Időjárásunkat továbbra is leginkább anticiklonális hatások alakítják, de szombaton egy hidegfront vonul át felettünk. A front csapadékot nem okoz, de a hőmérséklet vasárnaptól több fokot emelkedik. A légmozgás várhatóan vasárnap erősödik meg annyira, hogy az „kisöpörje” a térségünkben megülepedett szennyezett levegőt.Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Párás lesz a levegő, helyenként tartósan ködös idő lesz, zúzmarás ködfoltokra is számítani kell. Legfeljebb kisebb körzetekben fordulhat elő szitálás, ónos szitálás, szemcsés hó. Gyenge lesz a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -4 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül alakul.

Vasárnap felszakadozik a felhőzet, egyre több helyen kisüt a Nap. A reggeli és éjszakai órákban párás lesz a levegő, foltokban köd, zúzmarás köd képződik. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt, időnként élénk lesz a délnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -5 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 fok körül alakul.

A következő napok időjárása (hétfőtől péntekig):

Az időszak első felében a legtöbb helyen feloszlik az éjszaka képződő köd, és többórás napsütés ígérkezik. Az idő előrehaladtával azonban ismét egyre többfelé készülhetünk tartós ködfoltokra. A hétvégéhez közeledve (a legfrissebb számítások szerint) hosszú idő óta csapadékosabbra fordulhat időjárásunk. A csapadék halmazállapota még kissé bizonytalan, de várhatóan eső fog esni.

- Bujdosó Bence -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában