Helyi közélet

2011.11.05. 15:17

Hajnalban ködszitálás, változóan felhős, enyhe hét várható B.-A.Z. megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szombat délután nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és kisüt a Nap. Enyhe idő várható. Éjszaka derült lesz az ég, foltokban köd képződik.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szombat délután nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és kisüt a Nap. Enyhe idő várható. Éjszaka derült lesz az ég, foltokban köd képződik. Vasárnap említést érdemlő eső nem esik. Változóan felhős lesz az ég. Egy árnyalattal változékonyabbra, enyhébbre fordul az idő. Kissé megélénkül a délkeleti szél. Hatására ritkulnak a ködfoltok, csökken a párásság. Több lesz a napsütés. A jellemző hőmérséklet: délutánonként 15, reggel 4 fok körül alakul.

A legvalószínűbb folytatás

Péntekig ismét párás, derengő időjárás várható, de tartósabb ködfelhőzettel. - Péntektől - nagyobb bizonytalansággal- ugyanilyen idő, de lehűlés valószínű.

Közlekedés meteorológia: Ködben minden távolabb látszik a valóságosnál. (Ha egyáltalán látszik.) A levegőben lebegő apró vízcseppek fénytörése okozza a jelenséget. Előzésnél, kikerülésnél ezt is figyelembe kell venni.

Az időjárás-előrejelzés bizonytalansága: kicsi, - élettanilag jelentős fronthatás: nincs, - ma éjfélkor a Holdfázis 80 %-os, növekvő.

Orvosmeteorológia:  (dr. Czeglédi Zsófia) Vasárnap is folytatódik az évszakhoz képest alapvetően enyhe idő, és némi erősen szűrt napsütésben is bízhatunk. Öltözködni az elmúlt napokhoz hasonlóan kell. Sportoláshoz azonban, még ha intenzív mozgást végzünk is hosszú nadrág és pulóver viselése indokolt. Bár például futás közben kimelegedve jól esik megszabadulni 1-1 réteg ruhadarabtól, azonban a csupaszon maradt ízületeket (pl. térd, váll) a hidegben megizzadva akár maradandó károsodás is érheti. Az előrejelzésért felelős: Pártai Lucia. European Weather Service Folyamatosan frissen tartott előrejelzésünk: www.eumet.hu -n.

- IM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában