Helyi közélet

2011.11.22. 17:23

Félszáz munkahelyet hoz az új miskolci drótgyár

Miskolc - A Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. új gyárának alapkövét helyezték el a Mechatronikai Ipari Parkban.

Miskolc - A Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. új gyárának alapkövét helyezték el a Mechatronikai Ipari Parkban.A tervek szerint jövő márciusra már teljes egészében elkészülő, döntően az autóipar számára drótárut előállító Gustav Wolf Miskolci Drótgyár mintegy 50 munkahelyet hoz létre Miskolcon már első körben.

A német anyacég, a Gustav Wolf GmbH 2 hektár területet vásárolt a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban, ahol mintegy 3,5 millió euró értékű beruházással építi meg azt a gyáregységet. Dr. Ernst Wolf, a Gustav Wolf GmbH ügyvezető igazgatója fontos mérföldkőnek nevezte a tegnapi napot a 125 esztendős vállalat életében. Hozzátette: „a huzal- és drótkötél szektor területén az innovatív termékek gyártásával hosszú távú munkahelyeket szeretnénk teremteni Miskolcon. Az új gyár – mindezeken túl – nemzetközi kapcsolatot is jelent a Gustav Wolf GmbH-nak, nemcsak Miskolc városával, hanem Kelet-Európával is.”

Az alapkőletételkor dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere elmondta: „Azzal, hogy új munkahelyek jönnek létre, új korszakot is kezdünk Miskolcon: a munkahelyteremtés korszakát.”

Van elég szakember

Megkérdeztük, hogy honnan lesz elegendő szakembere az új gyárnak. Az anyavállalat ügyvezető igazgatója szerint a drótgyártásnak komoly hagyományai vannak Miskolcon (jelenleg két gyár is foglalkozik ezzel a városban – a szerk.) ezáltal van is elegendő drótipari szakember a munkaerőpiacon és megvannak a hagyományai is ennek az ágazatnak. Többek között éppen ez, ami ide vonzotta a német céget. Mint megtudtuk, a későbbiekben bővíthetik a miskolci gyárat, akkor a képzés, átképzés révén szeretnék biztosítani a szakemberutánpótlást.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában