Helyi közélet

2011.10.20. 10:27

Újgyőri körforgalom: Átalakítják, de a hogyant még nem tudni

Miskolc - Október végére megtörténik az Újgyőri főtér körforgalmának átalakítása. Hogyan? Még nem tudják...

Miskolc - Október végére megtörténik az Újgyőri főtér körforgalmának átalakítása. Hogyan? Még nem tudják...

Az MVK Zrt. Projekt Igazgatósága hétfőn közleményben jelentette be: átalakítják az Újgyőri főtér körforgalmát. Mint arról már korábban beszámoltunk, erre azért van szükség, mert az új forgalmi rend, illetve az egysávúsított körforgalom nem vált be, káoszt okoz a közlekedésben. Ezért – az önkormányzat kérésére – megteremtődik a két sávon való kihajtás a körforgalomból Diósgyőr irányába – áll a közleményben.

Mikor kezdik el a munkát, merre terelik a forgalmat, hogy oldják meg az átépítést, merre alakítják ki a másik sávot? – ezeket a kérdéseket tettük fel az MVK Zrt.-nek. Illetve azt is megkérdeztük: a körforgalomból kivezető sávnál megmarad-e a közlekedési lámpa, amely úgy tűnik, csak tovább nehezíti a közlekedést. És persze az is a kérdéseink közt volt: valóban elkészülhet-e hó végéig az átalakítás.

A közelekedési vállalat írásban jutatta el válaszát: „A főtér körforgalmának átalakítását elrendeltük a mérnökön keresztül. Amint a tegnap kiadott sajtóközleményben található, információnkon felül újabb részletekkel tudunk szolgálni a konkrét munkakezdéssel, és a forgalomtechnikával kapcsolatban azonnal tájékoztatni fogunk.”

ÉM-NSZR


Zöld Nyíl: várható munkálatok az Újgyőri főtér végállomás területén

Miskolc, Diósgyőr - Az elkövetkező két hétben még további változások várhatók az Újgyőri főtér végállomás területén.

Újgyőri főtér: menetből másként

Miskolc - Az MVK ZRt Projekt igazgatósága „a polgármesteri hivatal kérésére átalakít”.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában