Helyi közélet

2011.09.01. 18:31

Zöld Nyíl: Át kell szállni majd az 1-ről az 1A-ra?

Miskolc - A Zöld Nyíl első napja több utasban kérdéseket vetett fel: mi lesz, ha megépül a pályameghosszabbítás?

Miskolc - A Zöld Nyíl első napja több utasban kérdéseket vetett fel: mi lesz, ha megépül a pályameghosszabbítás?A villamos csütörtökön már a Tiszai pályaudvartól a Diósgyőri Gimnáziumig közlekedett. Innen villamospótló szállította tovább az utasokat a Diósgyőri városrészig. A betétvégállomáson való átszállás több kérdést is felvetett olvasóinkban. Többek között azt, hogy, ha megépül a teljes szakasz, Felső-Majláthig, akkor az 1A-asról, ami a tervek szerint csak a Diósgyőri Gimnáziumig közlekedik, át kell szállni az 1-re, ami a végállomásig megy? Ha ez így lesz, akkor arra a járatra újból kell jegyet venni?

Csontos Ágnes, az MVk Zrt. Pr menedzsere azonban elmondta: ez nem így lesz. Az igaz, hogy a Zöld Nyíl projektnek köszönhetően három villamos vonala lesz Miskolcnak, de ezeken nem átszállással utazhatnak az utasok. Mint megtudtuk: az 1-es villamos a Tiszai pályaudvartól Felső- Majláth végállomásig, az 1A-s a Tiszai pályaudvar és a Diósgyőri Gimnázium között, a 2-es villamos pedig a Tiszai pályaudvar és a Vasgyár között szállítja majd az utasokat. Csontos Ágnes azt is elmondta: az utasszám változás indokolja a még egy betétjáratot.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában