Helyi közélet

2011.09.19. 10:53

Critical Mass: jelmez- és bringaszépség verseny is lesz

Miskolc - Szeptember 22-én, az Autómentes napon idén is, mint minden évben megrendezik a Critical Mass kerékpáros felvonulást Miskolcon.

Miskolc - Szeptember 22-én, az Autómentes napon idén is, mint minden évben megrendezik a Critical Mass kerékpáros felvonulást Miskolcon."Célunk a kerékpározás népszerűsítése, az egészséges életmódra és az alternatív közlekedési eszközökre, a kerékpározás örömeire, gyorsaságára való figyelem felhívás." - tudtuk meg Orosz Pétertől, a miskolci Critical Mass egyik szervezőjétől. "Elsődlegesen a fiatalabb korosztályt szeretnénk megcélozni, talán még náluk van a legnagyobb esélyünk a szemléletformálásra, de várunk természetesen minden kerékpárost, családokat, baráti köröket, idősebbeket, akik minden nap, hétvégente vagy csak alkalmanként is tekernek! Jöhetnek természetesen tandemmel, fekvő biciklivel, egykerekűvel a résztvevők, ha van ilyen a garázsban, otthon!"

Találkozó a sportcsarnoknál

A felvonulás szeptember 22-én 17 órakor indul a Sportcsarnok előtti térről (gyülekező: 16.30). Az útvonal: Corvin u.-Szentpáli u.-Madarász V. u.-Hősök tere-(emelés)-Szemere u.-Görgey u.-Csabai kapu-Tapolcai elágazás-végig a tapolcai úton az egyetemig, ott emelés, majd vissza a sportcsarnokhoz.

"10-13 km/óra átlagsebességgel, lassan, egymásra vigyázva haladunk, 50 fő rendező és rendőrök biztosításával." - sorolta a részleteket Orosz Péter. "A felvonulás előtt 12.30-16.30 között közlekedési és ügyességi tanpálya és tesztírás várja a gyerekeket, a Miskolci Rendőrkapitányság segítségével. A felvonuláson jelmez,- és bringa szépségversenyt hirdetünk, aminek díja 1-1 torta lesz! Így buzdítjuk a résztvevőket, hogy díszítsék fel kerékpárjuk vagy épp bújjanak jelmezbe - mint ez régebben elég bevált szokás volt -  és vonuljanak így velünk!"

Ez nem verseny!

A rendezők felhívják a résztvevők figyelmét, hogy a szervezők utasításait mindenkinek tartsák be! Az úton nem szabad áttérni a szembe sávba, egymást csak biztonságos távolságból kövessük. Tilos a járdára felmenni, és ott előzni a tömeget. Mivel ez nem verseny, nem kell egymás között szambázva száguldani, hanem be kell állni a tömegbe a felvonulók sebességével. A bukósisak használata ajánlott, de nem kötelező. Tilos továbbá a felvonulás alatt alkoholt fogyasztani, hiszen a bicikli is közlekedő jármű.

"Kérünk mindenkit, hogy megfelelő műszaki állapotú kerékpárral jöjjön, legyen világítással szerelt - főleg, hogy most már korábban sötétedik - , működő, üzembiztos fékekkel legyen ellátva! Ezen feltételek betartása kötelező!" - mondta a miskolci Kritikus Tömeg egyik szervezője.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában