Helyi közélet

2011.08.12. 10:00

Aláírták a támogatói szerződéseket Szerencsen

Szerencs - A nyertes kisvállalkozások pályázatainak hivatalos eredményhirdetésére és a támogatói szerződés megkötésére augusztus 9-én került sor Szerencs Város Polgármesteri Hivatalának kistanácskozó termében.

Szerencs - A nyertes kisvállalkozások pályázatainak hivatalos eredményhirdetésére és a támogatói szerződés megkötésére augusztus 9-én került sor Szerencs Város Polgármesteri Hivatalának kistanácskozó termében.A vállalkozókat dr. Egeli Zsolt alpolgármester, Szabó Éva adócsoport-vezető és dr. Bobkó Géza, a Pénzügyi Bizottság elnöke köszöntötte. A Pénzügyi Bizottság elnöke elmondta, hogy a meghirdetett pályázat célja az volt, hogy ösztönözze a vállalkozásokat a helyi gazdaság fejlesztése, a városban lakók életminőségének javítása és a foglalkoztatás elősegítése érdekében Szerencs város közigazgatási területén való letelepedésre vagy fejlesztés megvalósítására. Hozzátette, hogy ennek elősegítésére hirdetett meg a helyi önkormányzat új munkahelyek létesítését, illetve meglévő munkahelyek megtartását célozó, közvetlen előnyöket biztosító pályázatot a helyi kisvállalkozások számára.

Elhangzott, hogy a megadott határidőig öt helyi vállalkozó pályázata érkezett be, amelyből négy felelt meg a kiírás követelményeknek.

Ez alapján munkahelyteremtő támogatásban részesül Bereczk Béla egyéni vállalkozó, aki 1 fő teljes munkaidőben történő foglalkoztatását vállalta. Az elnyert támogatási összeg 500. 000 Ft.

Munkahelymegtartásra három vállalkozás nyújtott be sikeres pályázatot, melyek nevei és az elnyert támogatási összegek a következők:

- Bereczk József vállalkozó - 2 fő munkahelyének megtartására 400.000 Ft-ot nyert el,

- Zemplén Tourist Utazási Iroda Kft. - 2 fő munkahelyének megtartására 400.000 Ft-ot nyert el,

- Zemplén Vektor Kft. - 1 fő munkahelyének megtartására 200.000 Ft-ot nyert el.

Az ötödik pályázó nem részesülhetett támogatásban, mert nettó éves árbevétele meghaladja az 50 millió forintot, mivel a Szerencs város közigazgatási területén működő kisvállalkozások támogatásáról szóló 7/2010. (III. 18.) számú önkormányzati rendelet 14.§-a szerint kisvállalkozás az a Gt. hatálya alá tartozó vállalkozás, továbbá egyéni vállalkozó, amelynek/akinek éves átlagos statisztikai állományi létszáma tárgyévben 15 főnél kevesebb, és a nettó árbevétele az 50 millió forintot nem haladja meg.

Dr. Bobkó Géza a szerződéskötést megelőzően kiemelte, hogy Bereczk Béla - aki a Pénzügyi Bizottság külső bizottsági tagja - nem vett részt a döntéshozatalban. A támogatói szerződéskötés aláírását követően az elnök sikeres munkát kívánt a vállalkozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában