Helyi közélet

2011.07.21. 09:15

Öngyilkosok hete Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Nincs kapcsolat az elmúlt napokban elkövetett öngyilkosságok között.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Nincs kapcsolat az elmúlt napokban elkövetett öngyilkosságok között.

Számos öngyilkosság történt az elmúlt néhány napban, megyénkben is többen választották a problémakezelésnek ezt a radikális módját. A mostani öngyilkos-széria múlt csütörtökön kezdődött, amikor egy 56 éves ózdi asszony gyógyszerrel és valamilyen vegyi anyaggal megmérgezte a gyámsága alatt álló 37 éves lányát, majd ő maga is fogyasztott a méregből. A lány kórházba szállítását követően, másnap hunyt el, édesanyja pedig e héten kedden délelőtt. A rendőség emberölés bűntettének megalapozott gyanújával indított eljárást, szakértők bevonásával próbálják tisztázni a kettős haláleset körülményeit.

Folyó, vonat, halálugrás

Múlt szombaton Kesznyétenből érkezett a bejelentés, hogy egy 39 éves asszony előző este meglelhetősen feldúltan távozott otthonról – szülei házából – és azóta nem hallottak felőle. A nő holttestét délután találták meg egy Sajóban úszó farönkre akadva, halálát vízbefulladás okozta, az idegenkezűséget a rendőrség kizárta.

Hétfőn a nyílt pályán, Mezőkövesd határában egy 56 éves férfit gázolt halálra a vonat – a zsebében búcsúlevelet találtak, az idegenkezűség és a baleset kizárható.

Kedden délelőtt egy 41 éves, két gyermekes miskolci asszony vetette ki magát lakása ötödik emeleti ablakából, szomszédai és a megmentésére érkezett tűzoltók gyakorlatilag végignézték a tragédiát. Ő is hagyott búcsúlevelet, és úgy tudjuk, a múlt héten két alkalommal is öngyilkossági szándékkal vett be gyógyszert.

Egy 56 éves kerékpáros is meghalt kedden délután, ő egy vonattal ütközött az Onga és Felsőzsolca közötti pályaszakaszon egy fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban. Bár kezdetben erről a halálesetről is azt lehetett hallani, hogy öngyilkosság törtét, a férfi életkörülményei ezt nem magyaráznák – ügyében halálos közlekedési baleset miatt folyik az eljárás.

Nem az okokat vizsgálják

Egyedné Novodonszki Évát, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársát arról kérdeztük, vizsgálja-e a rendőrség az öngyilkosságok hátterét, kiváló okait? A szóvivő elmondta, hogy a rendkívüli halálesetek ügyében közigazgatási eljárás keretein belül folyik az vizsgálat, ennek során a rendőrök megvizsgálják a körülményeket, de nem az öngyilkosság motívumát, közvetlen kiváltó okát keresik, hanem olyan jeleket, amelyek bűncselekményre utalhatnak.

Egyedné Novodonszki Éva elmondta, a tapasztalat az, hogy legtöbben magánéleti problémáik miatt oltják ki az életüket, és bár néha – például karácsony tájékán, amikor a magány érzése könnyebben elhatalmasodik az egyedül élő embereken – megfigyelhető némi halmozódás, mondjuk az időjárással vagy valami hasonló hatással nem lehet összefüggést találni. Az öngyilkosságok közötti kapcsolatot nem vizsgálja a rendőrség; azok sem időben, sem térben nem esnek egybe, az elkövetési módok is különbözőek, kijelenthető, hogy semmilyen kapcsolat nincs közöttük.

ÉM-SZP

Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Milyen okok miatt fordul önnön élete kioltáshoz valaki? Kit ez, kit az motivál.

A rendőrség azt vizsgálja, nem utal-e mégis valamilyen körülmény bűncselekményre?

Miskolc, 2011. július 19., kedd (MTI) - Halálra gázolt egy kerékpárost egy személyvonat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Onga és Felsőzsolca között - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

Mezőkövesd- A nyílt pályán, Mezőkövesd határában halálra gázolt hétfőn egy 56 éves férfit a vonat.

Miskolc - Két kisgyereket hagyott árván az a nő, aki egy ötödik emeleti ablakból ugrott ki.

(1 hozzászólás) tovább »

Miskolc - A helyszínre érkező mentők és rendőrök sem tudták lebeszélni a nőt, aki kiugrott az ötödikről.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 56 éves ózdi asszonnyal szemben. 

Ózd - Valószínűleg megmérgezte gyámság alatt lévő lányát, és öngyilkosságot követett el egy ózdi asszony a közelmúltban – tájékoztatta lapunkat Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Kesznyéten, Felsőzsolca -  Mint korábban hírt adtunk róla, egy tizennégy éves fiú lett az idei strandszezon hatodik áldozata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában