Helyi közélet

2011.06.21. 13:43

Kedden Beatles dalokkal kezdődik XI. Borsodi Művészeti Fesztivál

<p>Kazincbarcika – 41 program, 22 helyszín, 14 település, 12 nap – ez Észak-Borsod egyik legnívósabb összművészeti fesztiváljának rövid statisztikája.</p>

A Borsodi Művészeti Fesztivál június 21-én - kedden - nyitja meg újra kapuit az igényes kultúra és zene kedvelői előtt.

„A fesztivál, ami hatalmas tömegeket vonz nyaranta immár elválaszthatatlanná vált Kazincbarcikától. A testet, lelket felüdítő, különleges atmoszférájú rendezvényeink bebarangolják a Sajó-völgyet, bemutatják gyakran rejtett értékeinket, eddig fel nem fedezett kincseinket, az itt élők életét és vendégszeretetét. Az idei fesztiválban is ötvöződik a múlt és a jelen, a modern és a klasszikus, az amatőr és a professzionális, egy dolog azonban közös: minden helyszín és program izgalmas, varázslatos barangolást jelent majd Észak-Borsod hegyein-völgyein át. Tiszta szívvel ígérhetem Önöknek, minden program igazi kuriózum lesz, olyan, ami méltán emelte a legrangosabb fesztiválok közé a „Borsodi-t”! – olvasható Szitka Péter polgármester köszöntőjében a rendezvénysorozat programfüzetének elején.

A Borsodi Művészeti Fesztivál első napján a barcikai művelődési központban „Bolond a hegytetőn” címmel Mikó István és a BlackBirds együttes zenés színpadi játékát láthatja a közönség. Az előadás gerincét harminc eredeti nyelven megszólaló Beatles dal adja, melynek magyar fordítású szövegeit a művészek játékos, prózai formában adják elő komikus, drámai és lírai pillanatokat ötvözve. A nézők ezáltal egy képzeletbeli utazáson vehetnek részt az emlékek és a fantazia birodalmában, és az eredeti Beatles dalok szövegei is új értelmet nyernek a nagyszerű színészi alakítások nyomán.

Az előadás kedden 20.30-kor az Egressy színháztermében lesz, a belépő ára elővételben 1.600 Ft., az előadás napján 2.000 Ft.

- G. J. -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában