Helyi közélet

2011.01.10. 17:13

Erősen felhős idő, ködfoltok B.-A.-Z. megyében

<p>Hétfőn éjszaka borult idő várható, és kisebb esőkre kell számítani. Kedd reggel még előfordulhat eső. Néhol ködfoltok alakulnak ki.</p>

Napközben időnként elvékonyodhat a felhőzet, számottevő csapadék nem hullik, de előfordulhatnak tartósabban ködös területek. Este zömmel erősen felhős lesz az ég, legfeljebb jelentéktelen eső fordulhat elő. Újabb ködfoltok képződnek. A jellemző hőmérséklet: reggel 1, délután 4 másnap reggel 2 fok körül alakul.

A következő napokban tartósan marad az enyhe idő, emellett általában erősen felhős, illetve borult lesz az ég, gyakori ködfoltokkal, időnként kisebb esővel, de csütörtökön elvétve havas eső is lehet.


A hajnali és reggeli órákban közlekedők sűrű köddel, jelentős utazási idő növekedéssel számoljanak. Ilyenkor néhány másodperc alatt jelentősen csökken a látástávolság, ami óvatlan vezetés esetén balesethez vezethet!

Az ország nagy részén jellemző tartós ködfelhő hatására a depressziós tünetek fokozódnak, a teljesítő képesség romlik. Aluszékonyság, fejfájás jelentkezhet, a koncentráló képesség romlása a közlekedésben a balesetveszélyt fokozza, amihez a köd okozta rossz látási viszonyok is hozzáadódnak. Ködben a távolságbecslő képességünk károsodik, ugyanis ilyenkor a közeli dolgokat is távolinak érzékeljük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában