Helyi közélet

2010.10.01. 12:33

Aknamunka – Elfogták az aknafedlap vadászt

<p>Rudabánya - Kalapáccsal zúzta szét a lopott aknakfedlapokat az a rudabányai férfi, aki tettével a közlekedés biztonságát is veszélyeztette.</p>

A 23 éves elkövető a napokban a település utcáit róva felszedett hat vasból készült csatornafedlapot. A gyanúsított vallomásában többek között elmondta: szűkös anyagi helyzetét akarta a fémből kapott pénzből tágítani, ezért járta körbe módszeresen a város utcáit csatornafedlapokra vadászva. Miután felszedte az összesen 150 000 forintot érő vaskorongokat a kertjében egy kalapáccsal darabokra zúzta azokat, mivel úgy gondolta, hogy így könnyebben túl adhat rajtuk. A Rudabányai Rendőrőrs járőrei azonban még a tranzakció előtt elfogták őt.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és lopás vétsége miatt indított eljárást a 23 éves rudabányai férfivel szemben.

Információs háttér

(Büntető törvénykönyv): A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény „Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával avagy más, hasonló módon a vasúti, légi, vízi vagy közúti közlekedés biztonságát veszélyezteti, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

- A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában