Helyi közélet

2010.10.13. 10:29

A város törleszti a fürdő adósságát?

<p>Miskolc - Lesz Selyemréti fürdő, ha január végére nem is készülhet el, de tavaszra igen – mondta az üzemeltető.</p>

„Nagy adósságot törleszt a városlakókkal szemben a Miskolci Turisztikai Kft. a Selyemréti Fürdőnek szezonra történő megvalósításával, de ígérem, hogy a megépülő fürdőkomplexum messzemenően kárpótolni fogja a dögönyöző, a meleg víz, a speciális csúszdák rajongóit, és a miskolci városi fürdő után áhítozókat!” – mondta lapunknak Fridély László, a cég ügyvezető igazgatója keddi cikkünkre reagálva. Akkor ugyanis arról kérdeztük az ügyvezetőt, hogy – a kivitelező szeptemberi kiválasztása után – miért nem kezdődött el a strand építése. Illetve a strandon fürdőzőkkel is beszélgettünk, akik arra panaszkodtak, csak egy medence van a Selyemréten és a dögönyözőt is megszüntették. Ez utóbbira Fridély László elmondta: „Ha valaki, akkor én – hajdanvolt selyemrétiként – nagy-nagy hiányérzettel élem meg a fürdő mai állapotát.” De – folytatta – ne felejtsék el, a piskótamedence és a dögönyöző bezárására a vonatkozó törvényi előírások betartása miatt volt szükség.

A tél miatt nem megy

Egészen más kérdés, a 2008-ban beadott pályázatunk sorsa: kétfordulós pályázat lévén, a projektjavaslatok első fordulós elbírálása nyomán, bizony időbe telt a már elfogadott javaslat részletes kidolgozása és újbóli benyújtása – kezdte a strandfürdő megvalósítására kiírt pályázat ismertetését. Nagy izgalommal vártuk az Irányító Hatóság döntését, amely 2010. április 13.-án született meg – mondta. A Miskolci Turisztikai Kft.-nek még le kellett bonyolítania azt a közbeszerzési eljárást, amelynek során végül kiválaszthatta a leendő kivitelezőt, mire ez megtörtént már augusztust írtunk – magyarázta.

A Miskolci Turisztikai Kft. szeptember 2.-án a Nordával aláírta a Támogatási Szerződést a Selyemréti Fürdő Medenceépítés megvalósítására – erről lapunk is beszámolt. Az EU Általános Szerződési feltételei miatt a Norda, a projekt fizikai megvalósításának tervezett napjaként 2011. január 31.-et jelölte meg. Mindannyiunk számára nyilvánvaló azonban, hogy a közelgő tél miatt, ezen időpontig a beruházás befejezése nem lehetséges – hangsúlyozta Fridély László. Erről keddi cikkünkben is beszélt. Pont arra az írásra hivatkozva gondolta úgy az ügyvezető, hogy az a kép alakulhatott ki, hogy a leendő kivitelező az, aki nem tudja a beruházást időre megvalósítani. De az igazság az – magyarázta –, hogy a technológia sajátosságai és az időjárás az ,ami miatt ez lehetetlen. Hozzátette: emiatt a feleknek tárgyalniuk kell és kezdeményeznünk kell a Támogatási Szerződés módosítását. A kivitelező által felvázolt, immár a téli időjárást is figyelembevevő fizikai megvalósítási időpontot – amely 2011. tavasza lehet – összhangba kell hozni a Norda elvárásaival, ezen tárgyalásokra már e héten sort kerítünk – mondta. Megnyugtatok mindenkit,nem tartok attól,hogy a határidő-módosítás miatt társaságunk elesne a támogatástól, a Norda hozzáállása pozitív és ez a projekt – így látom – nemcsak nekem ,mindannyiunknak szívügye – fogalmazott.

ÉM-NSZR

Még mindig nem épül a selyemréti fürdő

boon | 2010.10.12 08:55
Miskolc - Indulhat a selyemréti strand építése – adtuk hírül szeptember elején. De azóta egy kapavágás sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában