Helyi közélet

2010.09.23. 08:45

Nem az erőműről vitáznak

<p>Tokaj - UNESCO és ICOMOS szakértői misszió a Tokaji történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi helyszínen.</p>

Szerdán Miskolcon a megyei önkormányzat tagjaival, délután Tokajban találkozott a zempléni polgármesterekkel az UNESCO és az ICOMOS szakértői missziója, hogy megvizsgálják a Tokaji történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi helyszín védőzónájába, Szerencs közelébe tervezett 49,9 megawattos szalmatüzelésű erőmű problémáját.

Az ülést követően dr. Hörcsik Richárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Sárospatak polgármestere elmondta, ez a kérdés nem a világörökség kontra ipari beruházás kérdése, itt nem a kormánynak és az UNESCO-nak kell egy vitát eldönteni, hanem a térségben élőknek kell tudni kompromisszumra jutni. A hasonló esetek elkerüléséhez hozzájárulhat majd a jövőre megszülető világörökségi törvény is.

Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere lapunknak elmondta, a zemplénieknek munkahelyekre van szükségük. Ez a vita nem az erőműről szól, hanem arról, hogy világörökségi törvény híján rengeteg a szabályozatlan kérdés. A misszió ma délután a szerencsi városházán folytatja munkáját.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában