Helyi közélet

2010.09.16. 10:22

Miskolc polgármesterjelöltjei

<p>Miskolc - Hircsu Ákos, Dr. Kriza Ákos, Káli Sándor és Szegedi Márton bemutatkozása.</p>

Hircsu Ákos, Szemléletváltást Miskolcon Egyesület

„Októberben 3 parlamenti párt és mi, egy civil egyesület indulunk reális esélyekkel Miskolcon. A Szemléletváltást Miskolcon Egyesület többet tud tenni Miskolcért, mint bármelyik pártkatona, aki csak bólogathat arra, amit a budapesti pártközpontból utasításba adnak neki, még akkor is, ha a pártutasítás ellenkezik a miskolciak igényeivel. Nekünk, a SZEME jelöltjeinek csupán egy felettesünk van – szemben a pártokkal: a miskolci lakosok közössége. Megválasztásunk esetén: első lépésként ingyenessé tesszük a parkolást a miskolciaknak, bevezetjük az érpataki modellt, visszaállítjuk a régi autóbusz közlekedési rendszert és az összvonalas buszbérletet, a fiataloknak olcsó bérlakásokat és vállalkozásaiknak irodákat biztosítunk, hogy helyben maradjanak. ”


Dr. Kriza Ákos, Fidesz-KDNP

"Nős, két gyermek édesapja. Politikai gondolkodását a keresztény, konzervatív, szociális értékrend hármasa határozza meg. Első politikai megbízatásként beválasztották a Fidesz megyei választmányába, majd a 2002-es önkormányzati választásokon a megyei önkormányzat tagja, az egészségügyi bizottság elnöke lett. Az egyház képviselőivel, civil szervezetek vezetőivel, és az élet különböző területeiről érkező szakemberekkel egy új Miskolc fejlesztési koncepciót dolgoztak ki. Alapvetésük az a miskolciakkal való együttgondolkodás volt. Ezért indította el 2010. júliusában a Fontos nekünk elnevezésű konzultációsorozatot, amelynek célja, hogy összegyűjtsenek minden olyan ötletet, véleményt, amely hozzájárulhat a miskolciak életminőségének javításához."


Káli Sándor, MSZP

„8 esztendeje vagyok Miskolc polgármestere. Életem sikerei és kudarcai arra tanítottak, hogy a közösségeket csak csapatmunkával lehet sikerre vezetni. A polgármester csak a város iránt elkötelezett képviselőkkel, hivatali és intézményi dolgozókkal és lokálpatriota polgárok ezreivel együtt lehet eredményes. Egy szürke, hanyatló várost vettem át, amit közös munkával átalakítottunk. Leraktuk egy európai város infrastrukturális alapjait. „Zöld, megújuló, szerethető” hármas célkitűzésre épül programunk. Alapgondolatai a rendről, megújuló energiaforrások felhasználásáról, a lakossági terhek csökkentéséről, újabb munkahelyek teremtéséről, városrészek megújításáról, a közösség számára nyújtott szolgáltatások bővítéséről szólnak.”


Szegedi Márton, Jobbik

„A Soproni Egyetemen szereztem diplomát, feleségemmel és kislányommal Miskolcon élek. Jelenleg egy hazai tulajdonú belsőépítész cég művészeti és fejlesztési igazgatója, valamint a Jobbik miskolci elnöke, megyei alelnöke vagyok. Legfontosabb feladatomnak tartom az elmúlt 8 év miskolci politikusbűnözőinek, sok esetben teljes vagyonelkobzással járó elszámoltatását, a közbiztonság megerősítését, illetve a cigánybűnözés és a munkanélküliség felszámolását. Programom elemei: a miskolci fiatalok elvándorlásának megállítása, a helyi kis- és középvállalkozások kiemelt támogatása, a város környezetének és ivóvízkészleteinek megvédése, valamint az elszállt energia és fűtésárak radikális csökkentése megújuló energiaforrások és a város adottságainak szakszerű felhasználásával.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában