Helyi közélet

2010.09.04. 18:30

Lassan épülnek a házak Felsőzsolcán

<p>Felsőzsolca - A határidő hétfőn lejár, ennek ellenére eddig csak 18 jogerős építési engedélyt adtak ki Felsőzsolcán, ahol a júniusi árvíz közel kétszáz épületet tett lakhatatlanná.</p>

Állami támogatás 173 összedőlt házra jár, de ahogy fogy az idő, egyre kisebb az esélye annak, hogy a meghatározott időpontra, október 31-re minden károsultnak legyen fedél a feje felett.

A romokat június óta még nem takarították el, pedig már építkezni kellene. Felsőzsolcán sok helyen hasonló a helyzet. Sokan azt kifogásolják, hogy aki állami támogatást kap, nem építhet tetszőleges méretű házat.

A házaknak október végéig fel kell épülniük a kormányrendelet szerint. Van, akinek még a tervei sincsenek készen.

A városban 170 ház újjáépítésére ad támogatást az állam, egyelőre viszont csak 18 jogerős építési engedélyt adott ki az önkormányzat. A határidő hétfőn lejár. Kerestük az újjáépítést koordináló Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ott azt mondták, a következő napokban nyilatkoznak.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában