Helyi közélet

2010.09.17. 11:36

"Egyberakva" a három miskolci fürdő

<p>Miskolc - Egy kézben a három fürdő és egy állatpark: így döntött a szeptemberi közgyűlés.</p>

A leköszönő miskolci közgyűlés búcsúülésén hozott döntés értelmében immár három fürdő tartozik a Miskolci Turisztikai Kft.-hez. A Selyemréti- és Barlangfürdő mellett a Diósgyőri Strandfürdő is a cég kezelése alá került. Ennek oka: a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ jelezte az önkormányzatnál, hogy a fürdő veszteséges. A közgyűlés javaslata azt tartalmazta: a strand üzemeltetése kerüljön a turisztikai céghez, amely hosszú ideje sikeresen koordinálja a Barlangfürdő működését. A testület elfogadta a javaslatot.

Milyen tervei vannak a kft.-nek a strandfürdő fejlesztésére, hogyan tudják majd nyereségesen működtetni a fürdőt?

Kérdéseinkre Fridély László, a turisztikai cég ügyvezető igazgatója válaszolt: a közgyűlési döntés megszületett, de az önkormányzattal még nem kötötték meg az üzemeltetési szerződést. Hozzátette: elképzelései vannak, de konkrétumokat addig nem mond, míg a szerződés feltételeit nem ismeri.

Az ügyvezető úgy vélekedett, hogy sikerül majd nyereségessé tenniük a fürdőt. Példaként a Miskolci Állatparkot említette, amelyet ugyancsak veszteségesen vettek át, de az első évben sikerült ezen fordítaniuk.

Beszélt arról is, hogy a tervek között szerepel a három fürdő és állatpark csomagba kapcsolása, azaz ezekre a helyekre kedvezményes bérlettel is bejuthatnak majd a látogatók.

ÉM-SZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában