Helyi közélet

2010.08.30. 18:57

Nem marad tartósan a hideg

<p>Miskolc - A meteorológiai ősz barátságtalan időjárással köszönt be idén. Szerencsére két nap után melegebbre fordul.</p>

A felettünk kilakuló ciklon hideget, esőt, többfelé jelentős csapadékot eredményez. Kedden már több helyen a 15 Celsius-fokot sem éri el a nappali hőmérséklet. Szeptember elsején, a meteorológiai ősz kezdetén tehát valóban ősziesre fordul, tudtuk meg Papp Lászlótól, az OMSZ Miskolci Meteorológiai Állomásának meteorológusától. Biztatásképp hozzátette: a két barátságtalanul hideg, borús nap után csütörtöktől lassú felmelegedésre számíthatunk, de kánikulai nyári napokra már nem. A hétvégére azért szabadtéri programot már tervezhetünk a 20-25 Celsius-fokos napi hőmérsékleti maximum mellett.
A fűtési idény előre hozott kezdetére e két nap lehűlés még nemigen ad okot a meteorológus szerint.

Kérni lehet, ha...


Emlékeztetőül: a távfűtési rendszerrel rendelkező lakóközösségek az időjárás függvényében bármikor írásban kérhetik a Mihő Kft. műszaki ügyeletén a fűtésszolgáltatás beindítását (a fűtésigény kezdete előtt 24 órával). Ám azoknál a lakóközösségeknél, amelyek a Mihővel megállapodást kötöttek, a távfűtés beindítását a külső hőmérséklet alakulásának függvényében a távhőszolgáltató külön, ezirányú kérés nélkül végzi. A megállapodásban rögzítettek szerint a hőszolgáltató akkor indítja be a fűtésszolgáltatást, ha a napi középhőmérséklet előreláthatólag három egymást követő napon 12 Celsius- fok alatti, vagy egy napra 10 fok alá süllyed.

 - ÉM-SzK -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában