Helyi közélet

2010.08.09. 08:05

Mégsem "bűzlött" a parfüm

<p>Miskolc - Visszakapta árukészletét és tisztázta magát a vádak alól a parfümhamisítással hírbe hozott cég.</p>

Március elején arról adtunk hírt, hogy a vám- és pénzügyőrség sajtótájékoztatón jelentette be: az Oriflame Hungary Kozmetika Kft. feljelentése alapján áru hamis megjelölése illetve iparjogvédelmi szabályok megsértése miatt eljárást indított egy szadai cég ellen. A fináncok ekkor arról tájékoztatták a sajtót, hogy 150 millió forint értékben foglaltak le olyan illatszereket, amelyeket a piaci árnál lényegesen olcsóbban hoztak forgalomba különböző filléres üzletekben.

A miskolci százforintos boltokat is érintő házkutatás-sorozat részeként 738, eredetileg az Oriflame által forgalmazott parfümöt foglaltak le. Mint kiderült, valamennyi illatszer egy szadai cégtől származik, így ott is házkutatást tartottak a pénzügyőrök és újabb 13 raklap illatszer került zár alá. A cég eredetileg 36 500 Glacier márkájú parfümöt egy veszprémi cég felszámolójától vásárolta és a felét már el is adta, mire a vámosok megérkeztek, ám az bszerint erre nem volt joga, mert e márkának ők a kizárólagos forgalmazói Magyarországon.

Megkereste szerkesztőségünket dr. Krajnyák András, a szadai cég ügyvédje, és arra hívta fal a figyelmünket, hogy az általa képviselt vállalkozással szemben a VPOP megszüntette az eljárást. Mint az ügyvéd kifejtette, három hónappal a lefoglalás után kiderült, amit az érintettek kezdetektől hangsúlyoztak, hogy számlákkal és tanúkkal is bizonyítani tudják az illatszerek eredetét és eredetiségét, ezért a VPOP határozatban szüntette meg a lefoglalást, és visszaszállította a parfümöt a szadai cég raktárába. Az információt pénzügyőrségi források megerősítették.

ÉM-SZP

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában