Helyi közélet

2010.06.03. 13:51

Zene, tánc, utcákon, tereken

<p>Miskolc - Az idén is gazdag és színes kiegészítő program kíséri majd az operafesztivál eseményeit a megszokott helyszíneken.</p>

Mégis különleges lesz a 2010-es programsorozat, hiszen a tizedik, jubileumi zeneünnepről van szó, és Bartók művei mellett Európa szinte minden országának zeneművészetéből ízelítőt kapnak majd az érdeklődők. Seres Ildikó, a kiegészítő programok egyik főszervezője a szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: szerették volna családias, születésnapi rendezvényekkel meglepni a fesztivál vendégeit, annak céljából, hogy mindenki jól érezhesse magát. Az operafesztiváli jubileumhoz csatlakozik Miskolc két születésnapos együttese is, a húszéves Miskolc Dixieland Band és a tízéves Miskolci Ütősök, akiket a nyitó, illetve a záró koncerten láthatunk, hallhatunk.

A kiegészítő programok fókuszában természetesen a zene áll, de nem lesz hiány táncban, múzeumi kiállításokban és gasztronómiai élvezetekben sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában