Helyi közélet

2010.05.05. 08:25

Premier előtt a színészmúzeum

<p>Miskolc - Már csak hat nap és újranyit a miskolci színészmúzeum: sok újdonságot láthat a közönség.</p>

Színesebb, színháziasabb, látványvilágában teljesen más lesz a május 10-én újranyíló miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeum – ezt ígéri Mikita Gábor, a múzeum vezetője. Az intézmény ugyanis tavaly nyert 18 millió forintot az Oktatási és Kulturális Minisztérium állandó kiállítások felújítását ösztönző pályázatán, amelyhez 3 millió forint önrészt az önkormányzat biztosított. Így 21 millióból újulhatott meg az 1996-óta működő múzeum. Az elmúlt 14 évben kisebb-nagyobb módosítások voltak a kiállítás anyagában, de ilyen volumenű, mint a mostani nem – tudtuk meg Mikita Gábortól.

A múzeumvezető az újdonságokról is mesélt: a közönség láthatja majd többek között Bilicsi Tivadar egyik jelmezét, amelyet a családtól kapott meg az intézmény. Valamint – folytatta – Wegenast Róbert díszlettervező terveit is. Képanyagában is frissül a tárlat, például Darvas Iván egyik próbafotóját – a Ványa bácsi előadásból – is bemutatják. Mikita Gábor azt is elárulta, hogy a nagyteremben színházi teret alakítanak ki, amely látványvilágában is újdonságot ígér a látogatóknak. Az egykori kávézó helyén kapnak majd helyet a múzeum időszakos kiállításai, a jegypénztár és a ruhatár is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában