Helyi közélet

2010.04.27. 10:23

Nézőpont: Tizenhárom plusz egy

<p><em>Néhány héttel ezelőtt szerkesztőségünkben lázasan véstük be az ikszeket a totószelvényre. Ezúttal azonban nem azt kellett eltalálnunk, hány gól esik majd egy-egy focimeccsen, hanem azt, ki lesz az országgyűlési választáson a befutó a megye 13 körzetében, a plusz egy pedig a pártok megyénkbeli sorrendjére vonatkozott.</em><strong>Hegyi Erika jegyzete</strong></p>

Vasárnap este meglett az eredmény, nemcsak a választási, hanem a mi szerkesztőségi, alkalmi totózónkban is. Egy telitalálatos szelvény született és sok majdnem telitalálatos. Néhányan fogtak csak mellé, akikben még működött a régi ösztön, hogy Miskolc, a megye a szocialisták biztos szavazóbázisa. Mára azonban a 20 év alatt felnőtt egy új generáció, akik mint első választók nem emlékezhetnek azokra az időkre, melyekből az idősebb korosztály balra szavazása táplálkozik.

Hamarosan lesz új parlament, kezdődik a törvényhozás. Elfelejtjük mi is a totót, kevesebb szó esik a jövőben a miértekről. Csak az érdekli majd az embereket, hogy mit tesz az új kormány. Képes lesz-e élni „történelmi jelentőségű” felhatalmazásával azok érdekében, akik a bizalmat adták neki.

- Hegyi Erika -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában