Helyi közélet

2010.04.15. 14:11

Kicsúszott a föld a kisvasút alól

<p>Miskolc - Földcsuszamlás miatt bizonytalan ideig nem jár a lillafüredi kisvasút.</p>

A szerda esti viharban ugyanis, csaknem 60-70 méteren, a töltés egy része kicsúszott a sín alól – tudtuk meg Mátrai Imrétől, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Üzemigazgatóságának üzemigazgatójától. A lecsúszott föld a papírgyár kerítését is megrongálta. A biztosító most méri fel a kárt, de annyit már most lehet tudni, hogy jelentős lesz – tette hozzá.

A téli szünet után április 1-én indították újra a szerelvényeket, és az érdeklődés is nagy volt – mondta. Ezért is sajnálatos, ami szerda este történt – hangsúlyozta. Elmondta azt is, hogy a legrövidebb időn belül igyekeznek helyreállítani a menetrendszerinti járatot.

ÉM/NSZR

Kapcsolódó cikkek:

Óriás kátyú a viadukt alatt
Miskolc - Balesetveszélyes kátyú van a Ruzsinszőlő dűlőn található viadukt alatt – írja levelében egyik Agora levelezőnk.

Tíz településen okozott gondot a szerda esti felhőszakadás Borsodban
Tíz települést érintett a szerda esti felhőszakadás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Negyvenkilenc házat kellett homokzsákkal védeni, harminckilenc helyen szivattyúztak, egy helyen kisebb földcsuszamlást is okozott a víz. Több mint kétszázan vettek részt a védekezésben.

Videó: Óriási vihar a Bükkben
Miskolc - Szerda éjszaka a Bükkben: a Majális parknál ömlött le a víz a hegyoldalról, az úton keresztül. Nézze meg a videót >>>

200 millióból fejlesztik a kisvasutat
Az idén 90 éves fennállását ünneplő lillafüredi kisvasút csaknem 230 millió forintból újulhat meg.

Újra zakatol a kisvasút
A hosszú téli szünet után április 1-én újraindult a lillafüredi kisvasút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában