Helyi közélet

2010.04.22. 21:16

Erdélyi cserkészek Miskolcon

<p>Miskolc - Huszonnyolc erdélyi fiatalt lát vendégül a Háromkő Egyesület Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civil Kapcsolatok Kollégiuma támogatásának köszönhetően április 22-26 között, tájékoztatta az Észak-Magyarországot Jernei Péter egyesületi elnök.</p>

– A határon túli magyarokkal való kapcsolatunk hosszú időre nyúlik vissza, hiszen minden évben szervezünk buszos kirándulást, vagy éppen gyalogos túrát Erdély különböző tájaira, vagy hívjuk meg magunkhoz a kint élő testvéreinket. Idén az Erdélyben élő fiatalok látogatnak el hozzánk, és miskolci kortárs cserkész fiatalok látják vendégül őket. Miskolc és környékének természeti és kulturális értékeit mutatjuk be a kint élők számára, akik közül sokan még sosem jártak Magyarország ezen szegletében: Lillafüred, Miskolc-Tapolca, Diósgyőri vár. Természetesen a fővárosba, Budapestre is ellátogatunk, hogy ott is bejárjuk a nevezetesebb helyszíneket és látnivalókat. Célunk, hogy az idelátogató fiataloknak életre szóló élményt nyújtsunk, és megmutassuk, hogy az anyaországban élők nyitott szívvel és tárt karokkal várják őket! – fogalmazott Jernei Péter.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában