Helyi közélet

2010.03.01. 17:38

Meteort, UFO-t, vagy ritka meteorológiai jelenséget láttak Észak-Magyarországon?

<p>Különös hang- és fényjelenségeket tapasztaltak vasárnap éjszaka Észak-Magyarország különböző területein, valamint Szlovákiában.</p>

A katasztrófavédelem egyelőre nem talált magyarázatot a történtekre. Kohánka István a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató helyettese a Független Hírügynökségnek elmondta: Kassától Záhonyig több településen is tapasztalták az ismétlődő fény- és hangjelenségeket, de főleg Ózd, Kazincbarcika, Miskolc és Putnok térségéből érkezett sok bejelentés a történtekről a megyei rendőr-főkapitányságra.

Az ügyet a katasztrófavédelem szakemberei vizsgálják. Kohánka István elmondta: a bejelentések alapján először meteorhullásra gondoltak, de ehhez túlzottan nagy területen észlelték a jelenséget az emberek. Ráadásul semmi nyomát sem találták az ilyenkor szokásos becsapódásnak. Mindezek mellett a fény fehér volt, míg a meteorok vörös fényben izzanak. A kutatást a szlovák határig kiterjesztették, de semmit sem találtak. A szomszédos ország katasztrófavédelmi szakemberei sem tudtak olyan történésről beszámolni, ami megmagyarázta volna a történteket. Az igazgatóhelyettes szerint lehetett olyan különleges meteorológiai jelenség is, mint a sarki fény, ám azt nem kíséri zaj. A harmadik lehetőség az UFO-jelenség lehet, mivel az ütemesen ismétlődő fény- és hangjelenséget nem lehet megmagyarázni - közölte Kohánka István. A katasztrófavédelem továbbra is várja szemtanúk információit a rejtélyes üggyel kapcsolatban.

- Független Hírügynökság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában