Helyi közélet

2010.02.05. 18:41

Nagy Lászlóra emlékeztek Miskolcon

<p>Miskolc - A költő nevét viselő miskolci irodalmi kör versmondással és zenével idézte a poétát és az embert.</p>

Létezik egy irodalmi csoport Miskolcon, mely évtizedek óta Nagy László Kör néven végzi tevékenységét, vezetője Nádassy József. Eredetileg Kosztolányi Körnek hívták a társaságot, és azért alakult meg, hogy tagjai versekről, irodalomról beszélgessenek. Nagy László halála után változtatták nevüket Nagy László Körré, a költő iránti tiszteletből és szeretetből. "Miskolcon az Ifjúsági Házban gyűltünk össze szinte minden nap, hivalatosan hetente kétszer. Bárki eljöhetett, a Kör nyitott volt" – emlékszik vissza Nádassy József. Névadójuk halálának 32. évfordulóján, 2010. január 30–án versmondással, zenével megemlékezést tartottak Nagy László tiszteletére Miskolcon.

Nádassy József – mint mondja – személyes barátságot és szakmai kapcsolatot ápolt a költővel, ezért viseli szívén Nagy László életművének gondozását. Mind emberileg, mind poétaként nagyra tartotta, és úgy érzi, ezt közvetíteni kell mások számára is. "Egy nagy nemzedék példátlan tiszta embere volt, pótolhatatlan!" – vélekedik Nádassy József. A megemlékezésen a Nagy László Kör olyan megzenésített Nagy László-versek előadásával készült, mint a Csodafiú szarvas és A Bánat hajnala.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában