Helyi közélet

2009.01.08. 08:18

Eldurvult a drift Miskolcon!

<p>Miskolc – Vágjuk keresztbe az autót, mert erre való a havas út, sőt, még tanulhatunk is belőle? Vagy pedig felelőtlenül kockáztatjuk mások életét? Ügyesek vagy gátlástalanok a miskolci driftesek? A ralis válaszol.&#160;&#160;<A href="http://video.boon.hu/video/35977/teli-autozas-a-bukkben" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Fórumozóink között fellobbant a vita arról, hogy jó buli és tapasztalatszerzés, ha kihasználjuk a síkos utakat és megforgatjuk az autót, vagy pedig életveszélyes játék? Egyesek szerint a rutintalan sofőrök, akik vészhelyzetben satuféket nyomnak, balesetveszélyesebbek, mint azok a zsigulisok, akik "kilinccsel előre" közlekednek köztünk. Hankó László raliversenyző elmondja, mit gondol ő a Bükkben "garázdálkodókról."

"Mi, ralisok, egyre kevesebbszer járunk fel megforgatni a kocsit, mert túl sok ott az úgymond "hétköznapi" ember" - vág bele Hankó László. "Amit pedig ők csinálnak, az veszélyesebb, mint bármi más. Ez az egész nincs rendszerbe foglalva. Amikor mi felmegyünk (de én nem voltam már vagy négy éve), akkor tudjuk, hogy mind egy irányba indulunk. És este tíz-tizenegy óra tájban csináljuk, lámpafénynél. De amiről mostanában hallok, az nem így működik. Rengeteg a baleset. A csúszkálás negatív irányban változott az utóbbi pár évben" - állítja. "Már nem gyakorlásszinten megy, hanem buli az egész. Mi még gyakorolni jártunk föl, és az élmény kedvéért. De igaz az is, hogy ezáltal nagy rutint szerez az ember."

"A jeges közlekedéshez hozzátartozik az is, hogy ahol már ketten-hárman végigmentek, ott jég van alattad, nem hó" – teszi hozzá. "Oda szöges gumi kell. Csakhogy az tiltva van Magyarországon." A ralis szerint a legcélszerűbb az lenne, ha zárt pályán túráztatnák a srácok a verdát. "De az a baj, hogy itt eljutunk ahhoz a ponthoz, hogy fizetni kell érte."

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában