Helyi közélet

2008.12.11. 10:10

Könyv Feledy Gyuláról

<p>Miskolc - Az ő érdeme a Miskolci Grafikai Biennálé megszületése, ami által Miskolc felkerült a képzőművészet térképére.&#160;<DIA alt="Könyv Feledy Gyuláról 2008.12.10." height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_nyv_Feledy_Gyul_r_l__2008_12_10_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Könyv Feledy Gyuláról 2008.12.10." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Nagy adósságot törleszett a Galéria – egyebek között ezt mondta Dobrik István, a Miskolci Galéria volt igazgatója, annak a gyönyörű kötetnek a szerkesztője, amellyel ezt az adósságot törlesztette a város. A nyolcvan éves Feledy Gyula  festő és grafikus munkásságát foglalja össze a most megjelent könyv, amit Káli Sándor, Miskolc polgármestere mutatott be szerdán, a városházán. Személyes élményeket felidézve szólt a sokak által ismert és szeretett, sziporkázóan tehetséges Feledy Gyuláról, aki művészként, művészetszervezőként renegeteget tett le az asztalra. Az ő érdeme a Miskolci Grafikai Biennálé megszületése, ami által Miskolc felkerült a képzőművészet térképére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában