Helyi közélet

2008.12.04. 15:58

Adakozó kedv Borsodban: Leginkább levetett ruhát, pénzt legkevésbé

<p>Miskolc - Ellentmondó hírek jelennek meg a különféle médiumokban arról, hogy csökkeni avagy növekedni látszik az adakozó kedv. Mi két meghatározó karitatív szevezetnél érdeklődtünk karácsony előtt.</p>

Ellentmondó hírek jelennek meg a különféle médiumokban arról, hogy csökkeni avagy növekedni látszik az adakozó kedv. Mi két meghatározó szevezetet, a Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Csoportját és a Magyar Vörökereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetét kérdeztük meg. Karácsonyi akcióik előtt ugyanarról számoltak be: az év folyamán jellemzően ruhaneműket adnak át nekik. Ebből bőven tudnak adni a rászorulóknak közvetve, illetve közvetlenül. Az élelmiszergyűjtés pedig ezután indul
Már a véradók számának csökkenéséből is lehet következtetni az adakozási kedv csökkenésére – vetette előre Molnár Józsefné, a Vöröskereszt megyei titkára. – A rosszabbodó körülmények inkább a saját megélhetésükre, mintsem a másokon való segítésre irányítják az emberek gondolatait. Az év folyamán ruhaneműn kívül nem is érkezett hozzánk adomány. 1-2 kisebb összeg akkor érkezett korábban az Észak Segítünk akciójára is a Vöröskereszt alszámlájára, amikor konkrét célokat jelöltünk meg – emlékeztetett rá.
A másik karitatív szervezet a Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Csoportjának ügyintézője, Papp Vilmosné arról számolt be, hogy ruhaadományból egész évben bőség van, azt még vidékről is kapnak. Jut belőle másoknak is: a cigány önkormányzatoknak, a családsegítőknek és a gyermekjóléti szolgálatoknak is.

Kimondottan karácsonyra

A Magyar Vöröskereszt idén is megrendezi országos Mikulás Gyár adománygyűjtő akcióját, megyénkben a Miskolc Plazában december 13-21-ig, s két napon át a Tesco áruházakban is. Az adományozottak ezúttal elsősorban az egyedülálló idős emberek lesznek, a benyújtott segélykérések alapján.

A ruhaadományokból a Hajléktalan Szállón megrendezett "Mindenki Karácsonyán" december 19-én ki-ki igénye szerint válogathat. A szokásos 200 adagos ingyen konyhán e napon plusz 300 adag egytálétellel szolgálnak.
A máltaiak élelmiszergyűjtő akciója december 16-tól 21-ig tart a Kaiser s és az Interspar áruházakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában