Helyi közélet

2008.11.19. 07:41

Szigor lesz, elbocsátás nem a TVK-nál

<p>Tiszaújváros - Bár a kibontakozóban lévő gazdasági válság ellenére a harmadik negyedév kedvezően alakult a TVK Nyrt. számára, az évet biztos, hogy jelentős – 4 milliárd forintot meghaladó – veszteséggel zárja a társaság.</p>

Nincs szükség gazdasági vészforgatókönyvre a Tiszai Vegyi Kombinátnál.
Bár a kibontakozóban lévő gazdasági válság ellenére a harmadik negyedév kedvezően alakult a TVK Nyrt. számára, az évet biztos, hogy jelentős – 4 milliárd forintot meghaladó – veszteséggel zárja a társaság. Hodossy Gyula gazdálkodási és pénzügyi vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy az első félévi történelmi mélyponthoz képest már sokat haladtak fölfelé, de továbbra is szigorú gazdálkodással lehet fenntartani az egyensúlyt és megakadályozni, hogy a veszteség tovább gyarapodjék. Az biztos, hogy az autóipari válság érezteti hatását és a vevők óvatosak lettek, a végsőkig kivárnak a megrendelésekkel, ráadásul a recessziós világhatás miatt megjelenhet a műanyagpiacon a dömpingáras közel-keleti termékis.

"Mindezek ellenére nincs szükség vészforgatókönyvre a TVK-nál” – jelentette ki a vezető. A társaság hitelállománya, készpénzkészlete stabil és kiegyensúlyozott gazdálkodású cégcsoporhoz tartozik. Mindez előrevetíti, hogy például elbocsátásokra nem lesz szükség, de szigorú költségkontroll várható.

Fordult a trend

A tiszaújvárosi társaság az év első negyedében még 3 milliárd forint nyereséget ért el, a második negyedben megfordult a trend, 6 milliárd forint volt a veszteség, a harmadik negyed viszont sokkal kedvezőbben alakult, 240 millió forint volt a veszteség. A vezérigazgató-helyettes hozzátette: az októberi számok további jelentős javulást mutatnak, így nem valószínű, hogy a 4,2 milliárd forintos negatív eredmény tovább romlik. 2007. hasonló időszakában a vegyigyár adózott nyeresége még meghaladta a 21,1 milliárd forintot.

Kapcsolódó cikkek:

"Válságból lehetőség” - miskolci sajtótájékoztató
Példátlan gazdasági helyzetben kell a Magyar Köztársaság költségvetését megvitatni, illetve elfogadni - szögezte le elöljáróban Gulyás József, az SZDSZ országgyűlési képviselője, aki kedden pártja B.-A.-Z. megyei centrumában.

A Sainál már érezhető a recesszió 
A gazdasági világválság, az autóipar recessziója Ózdon, a Saia Burgess-ben is érezteti a hatását. A cégnél több, mint száz munkavállalót bocsájtottak el.

Nézőpont: "Nincs is válság…"  
Kíváncsian fülelek, mit szólnak ehhez a válsághoz, de úgy vannak vele, mint a cimborám aki bújócska közben egy keserűlapulevéllel eltakarta az arcát ötévesen. Ha én nem látok, ők se látnak.sothis jegyzete.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában