Helyi közélet

2008.11.03. 12:15

Főjegyzők üléseznek Tarcalon

<p>Tarcal - A megyei önkormányzatok főjegyzői üléseznek keddtől két napig Tarcalon.</p>

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének egyik testülete, a főjegyzői kollégium, amely évente 3-szor tart ilyen konferenciát. A mostani rendezvény szervezését dr. Kovács János  megyei főjegyző vállalta magára, azzal a céllal, hogy a jegyzők megismerjék megyénket, s ez talán a Borsoddal kapcsolatos sztereotípiák eloszlatásához is hozzá tud járulni – fogalmazott.

A megyei főjegyző a két napos rendezvény programját is ismertette: a 19 szakember áttekinti a megyei önkormányzatok hatásköreit, ez azért is fontos – magyarázta dr. Kovács János –, mert manapság sokat hallani az önkormányzati struktúraváltozásról. Ezen kívül – folytatta – a nem állami, nem önkormányzati fenntartású oktatási intézmények sorsáról is szó lesz, hiszen ezekkel sok probléma van megyénkben is. A szülőktől, és a települések önkormányzatától több panasz érkezik ezekkel kapcsolatban – tette hozzá.

A főjegyzői kollégiumon szó lesz az egri Markhot Ferenc kórházról is, ezzel kapcsolatban dr. Benkár József, Heves megye főjegyzője tájékoztatja majd kollégáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában