Helyi közélet

2008.11.17. 12:49

Együttműködési megállapodást kötöttek

<p>Miskolc - A helyi vállalkozásfejlesztés és befektetés-ösztönzés érdekében együttműködési megállapodást kötött hétfőn délben a Miskolci Holding Zrt. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.</p>

A megállapodást Bihall Tamás, a BOKIK elnöke és dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatója írta alá.

A régió gazdaságának fejlesztése érdekében

A Miskolc Technopolisz Fejlesztési Pólus program céljaival összhangban, az Észak-magyarországi régió gazdaságának fejlesztése érdekében Miskolc Megyei Jogú Város Önkörmányzatának megbízásából a Miskolc Holding Zrt. előkészítette Miskolc város vállalkozásfejlesztési befektetés-ösztönzési programjának önkormányzati rendeletét. Célja, hogy a helyi gazdaság fejlesztése, a foglalkoztatás elősegítése és a városban lakók életminőségének javítása érdekében ösztönözze a vállalkozások Miskolcon és a város fejlődését szolgáló más területeken való letelepedését, fejlesztését, a befektetések megvalósítását.

A szándékot üdvözölte az Iparkamara

Ezt a szándékot üdvözölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, amely a program megvalósulásához saját eszközeivel is hozzájárul. A BOKIK vállalta, hogy a hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül a beruházások megvalósításába bevonható vállalkozások kiválasztásához szükséges minősítő rendszer kidolgozásával, a potenciális beszállítók kiválasztásával és az új üzemek számára szükséges szakképzés, felnőttképzés, átképzés rendszerével segíti a rendszer üzemeltetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában