Helyi közélet

2008.09.30. 19:46

Összetanakodtak a polgármesterek Monokon

<p>Monok -&#160;A kistelepülési polgármestereket invitálta Monokra Szepessy Zsolt, a település polgármestere. A keddre szóló invitálást ezúttal tizenöt polgármester fogadta el.</p>

– A legfontosabb dolog az volt a mai napon, hogy elhatároztuk, létrehozzuk a polgármesterek, önkormányzatok szövetségét – mondta lapunknak Szepessy Zsolt. – Megegyeztünk abban, hogy innentől kezdve közösen fogjuk képviselni saját dolgainkat. Ha egy probléma csak és kizárólag egy település gondja, a szövetség akkor is mögé fog állni. A terveink szerint a civil szférára is ki szeretnénk terjeszteni a tevékenységünket. Elhatároztuk, hogy egy közös módosító javaslatot fogunk benyújtani a szociális törvényhez.
A keddi monoki konferencián a résztvevők abban is megállapodtak, hogy a közeljövőben foglalkozni kívánnak az önkormányzatokat érintő összes kérdéssel, egyebek mellett az oktatással, a kisebbségi politikával, a munkahelyteremtéssel és a bűnügyi helyzettel. A következő alkalomra fog elkészülni az oktatással és a bűnügyi helyzettel foglalkozó vitaanyag. Az elképzelések szerint egy hónap múlva Alsózsolcán fognak találkozni egymással a tervezett szövetség résztvevői.
-bg-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában