Helyi közélet

2008.03.19. 17:34

Vízgazdálkodási társaság alakult Miskolcon

<p>Miskolc - Megkezdődik a miskolci ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás fejlesztése, aminek érdekében közös céget hozott létre a miskolci önkormányzati tulajdonban lévő Miskolc Holding Zrt. és az osztrák Energie AG Oberösterreich Wasser GmbH.</p>

Az alapító okiratot szerdán ünnepélyes keretek között írták alá a felek a városházán.

Káli Sándor, Miskolc polgármestere az aláírás megelőzően elmondta: a város és az osztrák társaság közötti együttműködés több éves múltra tekint vissza, a közös tulajdonban álló AVE Miskolc Kft. megalapításával, illetve azon keresztül a regionális jelentőségű környezetgazdálkodási projektek megvalósítása révén. Az együttműködés újabb területekén vízügy területen kíván Miskolc régióközpont szerepet betölteni az Energie AG stratégiai partnerségével, a Miskolci Egyetem bekapcsolódásával, valamint a térségekkel való együttműködés keretében. Az új cég neve: Energie AG Miskolc Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft.-t, aminek feladata lesz a korszerű diagnosztikai rendszerek kiépítése, a közmű nyilvántartási rendszer működtetése, a hálózati veszteséget csökkentő programok kidolgozása, valamint modern technológiák bevezetése.
Rainer Wiedemann, az Energie AG Wasser ügyvezető igazgatója az alapító okirat aláírását megelőzően kiemelte: a modern vízgazdálkodás kialakítása a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában