Emberölés

2024.05.27. 14:45

Leszúrta az élettársát, most letartóztatták

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

Az emberöléssel vádolt férfit letartóztatták

Fotó: Shutterstock

A nyomozás eddigi adatai szerint – ahogy arról portálunk is beszámolt – a gyanúsított május 15-én a tiszaújvárosi közös házukban az élettársát szerelemféltésből, egy késsel több alkalommal a felső testén megszúrta, továbbá a nyakán megvágta. A nő a keletkezett sérülések következtében a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas emberölés bűntettének a megállapítására, azonban az elkövetés eszközére, módjára és a sérülések nagy számára figyelemmel a cselekmény a későbbiek során – az orvosszakértői véleményre figyelemmel - akár súlyosabban is minősülhet.

Elszökhetne, elrejtőzhetne

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, az emiatt kiszabható büntetés mértékére tekintettel, mely alapesetben 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés, fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított a felelősségre vonás elől megszökne, elrejtőzne. Ennek a veszélyét személyi körülményei sem ellensúlyozzák, mivel családi kötelékeit felszámolta.

Feltehető továbbá, hogy a gyanúsított az általa ismert tanúkat megpróbálná befolyásolni vagy megfélemlíteni, ezzel az eljárás lefolytatását megnehezítené. A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban lelkiállapotára tekintettel attól is megalapozottan tartani lehet, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában