Durva

2024.04.09. 09:48

Vidámparki késelés Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt, aki ittas állapotban a vidámpark kamionjának vezetőfülkéjében összeveszett kollégájával, késsel nyaka irányába szúrt, védekezésekor felkarját és csípőjét szúrta meg.

Boon.hu

Késelés a vidámparknál - A fotó illusztráció

Fotó: Pla2na

A vádirat szerint a vádlott egy vidámparkot üzemeltető vállalkozásnál dolgozott együtt régi ismerősével. 2022. július elején az utazó vidámpark Miskolcon, egy korábbi gyár telephelyére költözött. Az éjszakai órákban az ittas állapotú vádlott a vidámpark egyik kamionjának a vezetőfülkéjében vacsorázott, mellette ült a sértett férfi, akit felelősségre vont azért, mert beleevett az ételébe, és tőle korábban dohányt vett el.

Az anyját szidta

Ezen összevesztek, a sértett a vádlott anyját szidta, a feldühödött vádlott egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a nyaka irányába szúrt. A férfi a kezét felemelve hárította, de a kés hegye jobb felkarját megszúrta. A vádlott ezután kaszáló mozdulattal a késsel rásuhintott a jobb csuklójára, amikor pedig az ajtót kinyitva menekült utána szúrva csípőtájékon megsebezte.

Életveszélyes is lehetett volna

Amennyiben a bántalmazás következtében a nyaki erek sérülnek, vagy a mellkas, hastájékon a testüregek megnyitásával járó sérülés keletkezik, életveszélyes állapotot eredményez, ennek reális lehetősége fennállt, a sértett aktív védekezése hárította el.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, tájékoztatta a boon.hu- t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában