Előkészítő

2024.04.09. 15:00

Speedet fogyasztott és autót gyújtott fel Ózdon

Előkészítő ülést tart a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak a büntetőügyében, akivel szemben közveszély okozás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

Boon.hu

Illusztráció/Shutterstock

Fotó: wideweb

A vádirat szerint a vádlott haragos viszonyban volt a sértett férfival. 2022 áprilisában az éjjeli órákban különféle étolajos flakonokat és papírtörlőt vett magához, majd egy ózdi társasházhoz ment, amely alatti garázssoron a sértett gépkocsija parkolt.

Részben kiégett az autó

A terhelt az autó bal hátsó és első kereke előtti aszfaltozott területre különféle éghető tárgyakat helyezett el, melyeket szándékosan meggyújtott, a tűz innen tovább terjedt a jármű hátsó részébe, melynek következtében az részben kiégett. A tulajdonos – észlelve a tüzet – értesítette a tűzoltókat, akik a tüzet még azelőtt eloltották, hogy annak környezetét és személyek életét, testi épségét veszélyeztette volna.

Ha a gépkocsi teljes terjedelmében égni kezd, abból a lángok átterjedhettek volna a garázsajtóra, később a garázsra, onnan pedig a garázs fölötti lakásba is. A sértetti gépjárműben 500 ezer forint kár keletkezett amellett, hogy a vádlott cselekményével a társasház épségét is veszélyeztette.

Dönthet a bíróság

Fentieket megelőzően a terhelt ismeretlen körülmények között amfetamint tartalmazó, „speed” fantázianevű kábítószert, valamint marihuánát vagy hasist fogyasztott.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában